Månadsmöte December

Hej!
Ja, då var årets sista klubbmöte till ända.

Vi var 6 tappra medlemmar samt kvällens domare Joakim Brolin från Forsa Folkhögskola som var på plats.

Joakim kommenterade alla 62 inlämnade bilder som var nominerad till 2016 ÅRS BILD. Kul att höra hans professionella bedömande av alla inlämnade bidrag. De tre bilder som hamnade på prispallen var fotograferade av Stefan Pierrou, Sigrun Pierrou och Kalle Hammarberg.

GRATTIS TILL ER, MYCKET SNYGGA BILDER. Vilka var bilderna och vilken plats finner ni i bifogad, allt för spänningen. Alla 3 fotograferna belönades med var sitt pris. (Kalle får sitt pris när han deltar nästa gång.)
Joakim förmedlade även 4 viktiga punkter att tänka på för att lyckas med bilder:

Ljus, Komposition, Innehåll och Teknik.

Erik Juza har lovat att ställa upp som kursledare på Lightroom, Sven- Erik kontaktar honom om när var hur.

Sven-Erik delade ut varsin ÅRSBOK 2016/2017 (Riksförb. Svensk fotografi) Stefan och Sigrun hade fått varsin bra bild införd, GRATTIS!!

2017 ÅRS MÖTESPROGRAM
  • Onsdag 11 Januari. Digital klass valfria motiv max 3 bilder/pers
  • Onsdag 8 Februari. Årsmöte Plats meddelas senare. Tema bild  Färg Röd. Max 3 bilder/pers.
  • Onsdag 8 Mars. Digital Klass valfria motiv. Max 3 bilder/pers.
  • Onsdag 5 April. Tema Digital: Detalj/detaljer. Max 3 bilder/pers
  • Onsdag 10 Maj. Tema digital. De fyra elementen jord, luft, vatten och eld. OBS! alla element behöver inte ingå på samma bild.
  • Onsdag 13 September. Kollektioner 3 klasser färg påsikt, svart vit påsikt och digital klass, 3-5 bilder/klass.
  • Onsdag 11 Oktober. Digital klass, Valfria motiv. Max 3 bilder/pers
  • Onsdag 8 November. Tema digital ”Wildlife, macro, djur eller fåglar. Max 3 bilder/pers.
  • Onsdag 13 December. ÅRETS BILD UTSES!! Lucian Sven-Erik kommer på besök.
  • Tider som vanligt på våra möten 19.00
FÖRÄNDRINGAR UNDER 2017 ÅRS MÖTEN.
Som ni ser så har vi ändrat på upplägget av vårt bildprogram under 2017 års möten detta för att skapa lite mer tid för övriga aktiviteter och testa något nytt. Som ni ser så har vi intern kollektionstävling på september mötet förhoppningsvis så får vi fram några kollektioner som vi sedan kan skicka till RIFO, DIFO m.m. Så ta nu tillvara på vintern, våren och sommaren för att plåta bra kollektioner.
Alla bilder som deltar under året på våra möten kommer att ingå i uttagning till ÅRETS BILD 2017.Vid varje möteskväll tar vi ut 3 bilder som går vidare.
VÅR OCH HÖSTUTFLYKT.
Förslag på plats? dag? önskas!!
Tack för 2016!
Glöm nu inte att kolla in vinnande bilder!
GOD JUL o GOTT NYTT ÅR
önskar jag er alla.