Mats Harrisson, september 2016

Månadsmöte September

På höstens första klubbmöte var vi tio närvarande. Sven-Erik meddelade den sorgliga nyheten att en av klubbens “old guard”, Janne Ekengren, har avlidit. Han hade varit medlem sedan 1950-talet och var en av klubbens flitigaste fotografer, med bilder placerade högt på prislistor både på klubbmöten och mästerskap. Janne blev 86 år gammal.

Sedan berättades det om vårens utflykt på Hornslandet, som blev mycket lyckad. En höstutflykt kommer även att ordnas.

All närvarande fick en liten arbetsuppgift att utföra till mötet i november. Man skall se om det går att återskapa de äldre vyer på Hudiksvall som finns på äldre vykort från början av seklet. Man skall försöka hitta och fotografera platsen som den ser ut idag.

Förvirring uppstod angående kvällens bildtävling, då temat “Ful” blandats upp med bilder som kan karakteriseras som “fina”. Om man röstade på en bild, ansåg man då också att den bilden var “ful”, även om fotografen lämnat in en “fin” bild ?

Bilder från Månadsvisningen i September