Månadsmöte December 2017

Här kommer några rader från årets sista årsmöte vi var 10 medlemmar samt inbjuden domare Micke Andersson, Utblick Foto.

• Sven Erik hälsade alla välkommen och öppnade mötet.
  • Påminnelse inför nästa möte vill Lars E. ha in nya och gamla Hudiksvalls Bilder.
  • Utbildning Lightroom börjar i januari. Sven Erik återkommer om datum. Alt.på veckodag röstades söndagar fram.
  • Vi bedömde bilder åt Delsbo Fotoklubb med nedanstående motivation:
  • BIOGRAF FOTO: Spännande annorlunda bildmotiv, bra ljus på överkant av fåtöljerna, enkelheten i bilden skapar spänning, bra komposition möjligen skulle första ryggstödet haft mindre påverkan i bilden.
  • SOLNEDGÅNG: Härligt mättande färger, vacker komponerad bild, kanske ett för lite vanligt motiv för att skapa den rätta nyfikenheten av bilden.
  • FLYGFÄ: Vackert ljus på bilden, ljsa flyffäet framträder bra mot den mörkare bakgrunden, bra skärpedjup, bra rörelse i bilden samt skogen kan skjönjas i bakgrund,
  • BLOMMOR: Bra skärpedjup, samstämmiga färger, några störande ”prickar” i bilden, bilden har ingen berättelse ”tjejbild”
  • Riksfotoutställningen 2018. • Länk för uppladdning kommer att vara tillgänglig från den 2 januari. • Alla bilder ska vara uppladdade/postade senast den 31 januari • Avgifterna ska vara betalda den 7 februari.
  • DIFO Sven Erik återkommer.
  • Inför 2018 bestämdes att vi fortsätter med upplägget på ”Årets Bild” dvs vi tar med max 3 digitala bilder/pers/möte som sedan röstas fram att nomineras till Årets Bild i december 2018.
  • Nytt för 2018 är det fritt att till varje möte ta med en varsin svart-vit eller färg printad bild för att få lite feedback från övriga klubbmedlemmar.
  • Micke Andersson gick igenom klubbens alla nominerade bilder från 2017 och motiverade varje bild samt presenterade vilka som segrade, 2 bilder fick dessutom hedersomnämnande: Knut Jonssons bild på rör och Sigrun Pierrous bild på stormigt hav.

Segrande bilder ser du på bif. bild.

Nästa möte onsdag 10 jan 2018

Väl mött 2018